lauantai 25. kesäkuuta 2011

Voiko mikään olla sen ihanampaa?

Kävelet saunalta kuumissasi järven rantaan. Järven pinta on lähes peilityyni, siitä heijastuu rannan puut ja hieman pilvinenen taivas. Ripustat pyyhkeen puun oksaan ja kahlaat veteen.Vesi pistelee jalkojasi. Kahlaat yhä syvemmälle. Pulahdat uimaan virkistävään alkukesän järviveteen.

Seisot aavistuksen hytisten vedessä. Rohkaiset itsesi ja painat pääsi vedenpinnan alle. Silmät on pidettävä kiinni, tai niitä alkaa kirvellä. Kylmyys leviää ruumiiseesi. Nouset pintaan. Hetken aikaa tuntuu kylmältä, mutta lämmin kesätuuli vie tunteen pois. Sukellat uudelleen. Veden pinta väreilee. Nouset uudelleen pintaan.

Katselet ympärillesi. Järven rannalla kaikki puut ovat verhoutuneet vehreään lehtiviittaan, kuin juhannuksen kunniaksi. Niiden vihreät kuvajaiset heijastuvat veden pinnasta. Taivas on pilvinen, joissian kohti kaistale taivaansinistä erottuu harmaan ja valkoisen pilvimassan väleistä. Sadekuurosta ei ole paljonkana aikaa. Jostain kuuluu linnun ääni, se on kuikka. Veden pinta väreilee siellä, missä lintu ui.

Painat pääsi jälleen pinnan alle, ja uit jonkin matkaa. Nouset huohottaen pintaan. Huomaan seisovasi ison kiven vieressä. Nouset sen päälle, otat sitä vauhtia ja pulahdat veteen. Liikutat käsiäsi, sivuille, eteen, sivuille. Jalat potkivat tasaista tahtia. Käännyt välillä selälle uimaan, sitten taas vatsalle. Liikut vedessä sulavasti, tunnet olevasi vapaa, hallitsevasi tätä toista maailmaa. Sisälläsi kuplii ilo, tunnet olevasi kuin pieni kala, joka on päästetty akvaariosta takaisin kotiinsa, mereen. Sukellat jälleen. Muutamen metrin päässä pääsi pulpahtaa pintaan. Tunnet suljettujen silmäluomiesi takaakin, että aurinko on päässyt pilviverhon takaa paistamaan. Se lämmittää päätä ja selkää, avaat silmät. Tähystät kädellä varjostaen aurinkoon, mutta käännät katseesi pian pois, aurinko häikäisee.

Kellut selälläsi veden päällä. Silmäsi ovat suljetut. Aurinko lämmittää ihoasi veden päällä. On niin rauhallista. Olet niin onnellinen. Tähän voisi jäädä loppuiäksi.

Voiko mikään olla sen ihananpaa?

♥:lla, Pauliinanne

3 kommenttia:

  1. Oon kuulostaa ihanalta<3

    Voisitko olla mun uuden blogin lukija?http://baletinblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Oi <3 Oot kuunnellu Pirkkoo tunnilla, ku tiesit, että toi ääntelevä lintu on kuikka :) Ite en olis tunnistanu, kun en oo kuunnellu tunnilla :D

    VastaaPoista
  3. Baletti, luen, ofc. :)

    Elle, hihhih, joo. Mut kyllä mä kuikan aina tunnistan, äänestä ainakin. Kun on 12 kesää viettäny mökillä nii oppii tuntee. :)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit! ♥